Σελίδες

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Θα τρελαθούμε εντελώς ? Ορε τι γίνετε εδώ?

Ελλάδα η χώρα της λόλας, της τρέλας, της ρεμούλας και της απάτης. Ορε τι γίνετε εδώ, λεφτά υπάρχουν, αλλα δε τα βρήκαμε και σήμερα βγήκαμε πάλι για δανεικά, 5 δισεκατομμύρια ζητήσαμε μέχρι 28 φτάσανε να μπορούν να μας δώσουν οι τοκογλύφοι με 6,5 τις εκατό επιτόκιο για πέντε χρόνια.



Εγώ αυτό που δε μπορώ να καταλάβω είναι γιατί αντί να δανείζονται κάθε λίγο και λιγάκι από τους όξω, να μη δανείζονται από την εσωτερική αγορά, είτε από τις Ελληνικές τράπεζες, που όλο διαφημίσεις είναι για στεγαστικά και ότι άλλο θέλεις με επιτόκια πολλές φορες και κάτω από 4 τις εκατό, είτε από την έκδοση ομολόγων στην εσωτερική αγορά.




Αλλα σιγά μη στενοχωρήσουμε τους εταίρους τοκογλύφους που εδώ και 30 χρονια δανείζουν δανείζουν και περνούν τα δανεικά πίσω με αλλα δανεικά και πάει λέγοντας.




Φυσικά δεν είμαι λογιστής ούτε οικονομολόγος για να ξέρω τι παίζει, ξέρω όμως ότι το μάρμαρο εγώ και οι άλλοι Έλληνες θα το φάνε στο κεφάλι και όχι μονο θα το φάνε στο κεφάλι, αλλα θα το πληρώσουν κιόλας, γιατί όταν δεν θα μπορούν να πληρώσουν και το ένα δάνειο θα  φέρνει το άλλο πάλι ο κοσμάκης θα την πληρώσει με φόρους εδώ,  φόρους εκεί,  και φόρους παραπέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι ελεύθερα